NuroKor i Allers Helse- Smertefri med elektroterapi

Fysioterapeut og Spesialist i Bioelektronisk Terapi
Norkor Norway

Orginal artikkel fra Allers Helse 22.nov. 2019

TEKST: SINDRE NORDENGEN FOTO: ELLEN JARLI

Solvår ble kvitt frossen skulder

For tre år siden hadde firebarnsmor og gründer Solvår sterke smerter døgnet rundt. Nå er hun smertefri takket være elektroterapi.

– Da smertene var det på verste, hadde jeg mest lyst til å amputere armen, sier firebarnsmor Solvår Hegge (54). Hun kommer fra Meløy, men har bodd i Oslo siden 2007.

Desember 2014: Solvår er innom matbutikken og handler, men på vei ut faller hun på ryggen på isen. Hun tar seg for med albuen idet hun faller.
Det gikk tilsynelatende bra, men etter jul kjenner Solvår at hun har smerter i armen og har problemer med å bevege den. 

Hun tenker at det sikkert går over. Hun har travle dager på jobb med lange ventelister, og har ikke tid til å oppsøke legen, men etter hvert blir smertene i skulderen så sterke at hun ikke lenger har noe valg.

VIL IKKE SYKMELDES

Fastlegen skjønner med én gang at Solvår har frossen skulder, og foreslår å sykmelde henne. Det har ikke Solvår tid til. Hun er en av Norges fremste eksperter på permanent sminke og driver skjønnhetsklinikken Invisibli, som ligger både i Oslo og Mosjøen. Hver dag går hun på jobb og smertene dempes med kortisonsprøyter.

Men da virkningen avtok, kom smertene og immobiliteten tilbake. Solvår må sitte og sove, og støttet armen opp med puter. Bare når hun holdt armen helt
i ro, helt inntil kroppen, var den noenlunde smertefri, men gjorde hun en liten bevegelse, så hogg det til.

PRØVDE ELEKTROTERAPI

På en messe i 2016 kom Solvår i kontakt med fysioterapeut Hilde Hjertholm. Hun fortalte om smertene, og fysioterapeuten lurte på om hun hadde lyst til å prøve en liten maskin som skal lindre smerter og reparere vev og skade ved hjelp av bio-elektrisk terapi.

For Solvår, som hadde innsett at hun ikke ble bedre av kortison som hun hadde fått regelmessig i over ett år, var det ikke mye å lure på.

– Jeg var desperat etter noe som kunne hjelpe meg.

Etter å ha brukt elektroterapi et par ganger, merker Solvår stor forskjell. Hun har mindre vondt, sover bedre om natten og klarer å få av og på seg overdeler uten hjelp. Etter en måneds bruk er hun helt smertefri, kan slutte med kortison og slipper å ta smertestillende for å komme seg gjennom dagen.

– Nå bruker jeg apparatet for å forebygge smerter eller fjerne dem hvis de dukker opp, og jeg kjenner umiddelbart lindring. Apparatet er veldig effektivt til å løse opp andre vondter jeg måtte ha også, sier Solvår. Hun antar at skulderplagene kom som følge av belastningsskader gjennom jobben.

For å hjelpe sine ansatte har Solvår kjøpt inn en maskin som hun har liggende på jobben, og som alle kan bruke når de har behov for det.

Etter at Solvår ble smertefri, har hun begynte å sette pris på kroppen på en annen måte.

– Jeg er glad for god helse fordi jeg vet at det ikke er en selvfølge.

«Jeg vet hva dette apparatet har gjort for meg, og deler min historie for at andre skal få den samme muligheten.»

 

ANVENDELIG: Apparatet NuroKor ser ut som en smarttelefon med touchscreen og 5 behandlingsapper som gjør den enkel å bruke.
– Man fester noen pads med elektroder i området hvor du har vondt, og stiller inn på ønsket program, forklarer Solvår.

 

Skal lindre smerter og reparere vev

Elektroterapi skal kunne lindre smerter og reparere skadet og betent vev, ifølge Hilde Hjertholm – daglig leder i NuroKor Norge og med bakgrunn som fysioterapeut. – Bio-elektrisk behandling er ikke noe nytt. Dette er en gammel teknologi som har fått nytt liv. Bare de siste fem årene er det blitt gjort mye forskning innen området, og vi vet mye mer i dag om hvilke frekvenser som kan gjøre hva i hvilket vev, sier Hjertholm.

Apparatene fungerer ved å aktivere kroppens elektro- mekaniske systemer.
Ifølge Hjertholm brukes elektroterapi-apparatet daglig på flere norske sykehus, 
smerteklinikker og av terapeuter rundt omkring i landet. Som fysioterapeut har Hjertholm jobbet mye med smerter, og hennes erfaring er at mange av de tradisjonelle metodene for smertelindring ikke fungerer bra nok. – Mange går til fysioterapi og får øvelser som ikke følges opp, og altfor mange spiser dessverre for mye smertestillende medikamenter da de tror det er deres eneste alternativ.

Det store farmasøytiske sel- skapet Glaxo Smith Kline satser stort på utvikling av bio-elektroniske apparater, og det er opprettet et bio-elektrisk forskningssenter på Karolinska Institutet i Stockholm.

 TAKKNEMLIG: Solvår er takknemlig for at hun oppdaget NuroKor. – Alle skulle hatt et sånt apparat. Jeg gikk fra å ha smerter døgnet rundt til å ikke ha smerter lenger i det hele tatt.

 

MINDRE MEDISINER

Fysioterapeut og akupunktør ved Smerteklinikken ved Drammen sykehus, Lars-Olof Knutsen, har brukt elektroterapi i lang tid for å behandle deres smertepasienter.

– Vi benytter elektroterapi på en rekke forskjellige diagnoser og noen ganger må man undres over hvilken effekt et lite strøm- apparat kan ha. Vi har mange pasienter som er sterkt medisi- nert og som ved hjelp av elektro- terapi kan redusere behovet for noen av medisinene. Da er mye vunnet, sier Knutsen og legger til: 

– Et poeng er jo også at det nesten ikke er bivirkninger ved bruk av elektroterapi. De er billige i anskaffelse og bruk, og de engasjerer også pasientene direkte ved at de overlates et aktivt ansvar for å behandle seg selv, noe som også er viktig læring.

Smerte er en sammensatt følelse og ofte er det flere faktorer å ta hensyn til.

– Smerte kommer ofte sammen med både angst og depresjon, hvor behandling
av dette kan være den viktigste behandlingen, sier Lars-Olof Knutsen.

Over flere år har det vært et økende fokus på mestring av smerter ved hjelp av andre verktøy enn bare medikamenter.

– Det brukes mye kognitiv terapi, mindfulness, yoga, fysisk aktivitet og elektroterapi, sier Knutsen.

 

NuroKor er markedets mest avanserte bio-elektriske terapi apparat. – Det er et gjennombrudd innen bio-elektrisk medisin og utviklet etter de aller nyeste forskningsresultatene for naturlig og effektiv smertelindring av både akutte og kroniske smerter, reparasjon av skadet og betent vev, samt hurtigere restitusjon og rehabilitering, sier Hilde Hjertholm. Hun er daglig leder i Nurokor Norge og har bakgrunn som fysioterapeut.

- Vårt smerte- og immunsystem kan styres gjennom vårt nervesystem med elektrisitet.

«Bio-elektrisk terapi har hatt en rask vekst i helsevesenet, og kan i dag erstatte enkelte kjemiske medikamenter med en 100 prosent trygg behandling som man enkelt kan bruke hjemme hos seg selv.» sier fysioterapeut Hilde Hjertholm

 

 

 

Hilde Hjertholm

Hilde er utdannet fysioterapeut med spesialkompetanse på bioelektronisk medisin. Hun har kronisk smerteproblematikk som spesialområde som hun har jobbet med i mange år.

Hilde brenner for å dele kunnskap om bioelektronisk terapi som er en bærbar medisinsk teknologi som har potensialet til å hjelpe mange mennesker til smertefrihet og en bedre livskvalitet, uten bieffekter fra medikamenter.

Bioelektronisk medisin

  • Effektiv smertelindring uten medisiner – men i form av elektrisitet
  • Anbefalt av smertespesialister
  • Fagfelt innen medisin som kombinerer biologi, nevrovitenskap og teknologi for å behandle et bredt spekter av smerte- og helseproblemer
  • Enorm utvikling på forskningsfronten gjør det mulig for mange å bytte ut enkelte medisiner med bio-elektriske apparater
  • I tillegg til å lindre smerte, kan bio-elektrisk medisin også brukes til å øke styrke, gi raskere rehabilitering og forbedre prestasjon

Legg igjen en kommentar

Navn .
.
Beskjed .

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres