FROSSEN SKULDER BEHANDLING- 95% SUKSESS MED BIOELEKTRONISK APPARAT

Fysioterapeut og Spesialist i Bioelektronisk Terapi
Norkor Norway

Frossen skulder er en lidelse som oppleves svært invalidiserende, da det hindrer nesten alle aspekter av vårt daglige liv. Tilstanden rammer omtrent 2,5 % av oss årlig.

Bio-elektronisk terapi er en ny avansert medisinsk teknologi som har vist svært gode resultater på frossen skulder.

Bioelektronisk terapi kan gi god smertelindring, ikke minst kan denne behandlingen hjelpe med å forkorte sykdomsforløpet og redusere behovet for smertestillende medikamenter. 

 

 

HVA ER FROSSEN SKULDER?

Frossen skulder, også kalt adhesiv kapsulitt, innebærer stivhet og smerter i skulderleddet.

Frossen skulder er en betennelse i leddkapselenhvor kapselen blir så tykk og stram at det blir vanskelig å bevege skulderen. Det dannes bånd av arrvev, og det er mindre leddvæske for å holde leddet smurt, noe som begrenser bevegelsen enda mer.

Tilstanden har en tendens til å bli verre med tiden hvis den ikke behandles. Det påvirker hovedsakelig mennesker i alderen 40 til 60 - kvinner oftere enn menn, og kan ofte vare mellom 1-3 år eller lengre. Enkelte kan fortsatt kjenne på symptomer ti år etter.

Omtrent 15 prosent vil utvikle betennelse også i den andre skulderen, det skjer da som regel innenfor 5 år. 

 

SYMPTOMER PÅ FROSSEN SKULDER

Tegn og symptomer begynner vanligvis sakte, for så å bli verre.

 • vondt i overarm
 • smerter i skulder og ned i arm.
 • sterkt nedsatt bevegelighet i skulderen.
 • vansker med å løfte armen over skulderhøyde.
 • smerter også ved hvile og om natten.

Du vil vanligvis gå gjennom tre faser med en frossen skulder. Hver har sine egne unike symptomer og tidslinje:

 

1) Frysestadiet:

Du utvikler smerte (noen ganger alvorlig) i skulderen din hver gang du beveger den. Det kan gjøre mer vondt om natten, og blir sakte verre over tid. Dette stadiet varer fra 6 til 9 måneder. Fysioterapi frarådes i dette stadiet, for å ikke irritere og forverre smertene.

 2) Frossenstadiet:

Skuldersmerter kan bli bedre, men stivheten blir verre. Det blir vanskeligere å bevege skulderen, og det blir vanskeligere å gjøre daglige aktiviteter. Dette stadiet kan vare i 4-12 måneder.

3)Tinestadiet: 

Skulderens evne til å bevege seg begynner å bli bedre. Dette stadiet varer fra 5 til 36 måneder. 

 

ÅRSAKER TIL FROSSEN SKULDER

Noen vanlige årsaker til frossen skulder inkluderer:

 • Alder - Rammer oftest personer mellom 40 og 70 år
 • Hormonell ubalanse - Overgangsalder eller en skjoldbrusk-kjertelforstyrrelse
 • Kirurgi -Restitusjon fra en operasjon kan begrense skulder- og armbevegelser
 • Sykdom eller hjerneslag - Restitusjon etter sykdom eller hjerneslag 
 • Skader på rotatormansjetten, leddgikt, bursitt eller senebetennelse
 • Genetisk sykdom - Diabetes eller hjertesykdom
 • Dårlig kosthold og en stillesittende livsstil

 

HVORDAN BLI KVITT FROSSEN SKULDER?

Frossen skulder har lenge vært vurdert som vanskelig å behandle, spesielt i kroniske stadier, da det er dannet arrvev

Frossen skulder behandling involverer fysioterapi, smertestillende medikamenter og kortison injeksjoner, men ikke alle har god effekt med dette dessverre.

Fysioterapi er dog ikke å anbefale i den tidlige fasen da dette kan irritere betennelsen og øke plagene, men er nyttig når skulderen ofte spontant begynner å «tine opp».

Kortinson injeksjoner har en kortvarig effekt som varer ca 4 uker. Gjentatte kortison injeksjoner er ikke heldig da kortisonet bryter ned vevet og gjør skulderen svakere.

Bioelektronisk terapi har vist meget god effekt på frossen skulder. Det store fordelen med bioelektronisk terapi er at disse apparatene er tilgjengelig for hjemmebruk, noe som tillater hyppige behandlinger, som hjelper med en raskere resitusjon, og de kan med stor fordel fordel brukes fra tidlig stadie når fysioterapi ikke er anbefalt.  

Her slipper man også de bivirkningene man ofte får ved bruk av medikamenter og kortison.

Bioelektronisk terapi har vist seg å være en frossen skulder behandling som virker for over 90% . Ved å komme i gang med denne behandlingen så snart som mulig, kan det hjelpe med at den frosne fasen ikke blir like ille som den kunne blitt, og hjelpe med en raskere lindring av symptomer og en raskere helbredelse.

 

HVA ER BIOELEKTRONISK TERAPI?

Bioelektronisk terapi er ett paraplybegrep for flere ulike elektroterapi behandlinger.

Visste du at kroppen din er en elektrisk organisme?  Alle celler i kroppen er elektrisk aktive.

Cellene kommuniserer med hverandre ved hjelp av elektrisitet, og god kommunikasjon mellom cellene organer, og vev fremmer helbredelse. Faktisk er det nøkkelen til god helse.

Bioeletrisk terapi kombinerer TENS, EMS og Mikrostrøm, og brukes til å behandle en rekke kroniske smerter og akutte smertetilstander:

MIKROSTRØM er en svært skånsom behandling som fungerer på cellenivå, og fremmer prosesser i cellene som hjelper med å dempe betennelsen og redusere arrvev som oppstår, som forverrer smertene. 

Mikrostrøm hjelper med å endre og korrigere intercellulær kommunikasjon på måte som fremmer ekte helbredelse av frossen skulder, regenerering av vev og langsiktig smertelindring.

En måte dette skjer på er at mikrostrøm øker produksjonen av et stoff som heter ATP inne i cellene med ca 500%!

ATP er cellenes energilager og nødvendig for at kroppen skal kunne helbrede seg selv.

Ved frossen skulder er det bevist at innholdet av ATP er svært lavt i området. Dermed fungerer ikke cellulær kommuniksjon som den skal, og cellene har ikke verktøyet de trenger for å kunne bli kvitt betennelsen eller skaden.

Mikrostrøm stimulering er en svært viktig faktor for å bli kvitt frossen skulder, og for varig lindring.

TENS lindrer smerte ved å blokkere smertesignalene til hjernen gjennom å stimulerere nerveendene i det berørte området.

Når du er skadet, sender smertereseptorer en melding til sentralnervesystemet (hjernen og ryggmargen). Meldingen registreres som smerte av visse celler i kroppen.

EMS hjelper med å stimulere og styrke muskulaturen som er blitt svekket, øker blodsirkulasjonen i området, og avspenner muskulatur om står i høyspenn.

I den frosne fasen hvor det har blitt dannet arrvev, kan mikrostrøm være til god hjelp. Mikrostrøm stimulering er dokumentert å redusere arrvev og betennelse.

Den store fordelen med bioelektronisk terapi er at dette kan utføres av pasienten selv i eget hjem, noe som tillater hypping behandling og raskere resultater. Dette kan også brukes i frysestadiet, hvor fysioterapi ikke er anbefalt. 

 

MiTouch fra NuroKor er et bioelektronisk apparat som kombinerer TENS, EMS og Mikrostrøm for den ultimate kombinasjonsbehandling ved betennelse i skulder. Apparatet hjelper med rask smertelindring, demper betennelsen og eliminerer behovet for smertestillende og kortison. 

 

HVORFOR VELGE BIOELEKTRONISK TERAPI VED FROSSEN SKULDER?

 • Forkorter sykdomsforløpet med rask og intensiv behandling som er skånsom for skulderen, som kan utføres i fase 1.
 • Slipp medikamenter: Bioelektronisk terapi er et alternativ til medisiner. Du kan bruke apparatet når som helst. De fleste opplever god lindring allerede etter første behandling.
 • Apparatet kan brukes der du er, når du trenger det, hjemme eller på jobb.
 • Mens stretching og manuell behandling definitivt hjelper, kan det forverre problemet i den første fasen. Mikrostrøm derimot kan og bør brukes, og er en svært skånsom behandlingen som fungerer på cellenivå, dokumentert effektiv for å dempe betennelser og redusere arrvev.
 • Bioelektronisk terapi lindrer smerter gjennom det perifere nervesystemet.  Dette resulterer i raskere lindring av symptomer og raskere restitusjon uten bivirkninger.
 • Kan også brukes for å forebygge skuldersmerter i den andre skulderen som gjerne overbelastes.  

 

Les historien fra Dagbladet hvordan Solvår Hegge ble kvitt frossen skulder med bioelektronisk terapi. Hun gikk fra å ha smerter døgnet rundt, til å bli helt smertefri.

 

 

AVSLUTNING:

Bioelektronisk terapi er en dokumentert effektiv og foretrukket metode ved betennelse i skulder, som er enkel å utføre i eget hjem. En medikamentfri, trygg og sikker behandling som hjelper med å redusere smerte og betennelse, gjenoppretter skulderbevegelsen og kan forkorte det totale sykdomsforløpet.

Mikrostrøm er dokumentert for å redusere arrvev og betennelse ved frossen skulder, og kan med stor fordel brukes i frysefasen for å snu sykdomsutviklingen.

Fysioterapi kan være nyttig, men frarådes i det første stadiet for å ikke irritere og forverre smertene.

Kortisoninjeksjoner er ofte brukt ved frossen skulder og kan lindre symptomene i ca. 4 uker. Gjentatte kortisoninjeksjoner er ikke heldig da kortisonet bryter ned vevet og gjør skulderen svakere, og enda mer utsatt for videre skade.

 

 NuroKor har 30 dagers fornøydgaranti, slik at man kan teste denne behandlingen hjemme uten risiko. Fungerer det ikke for deg, kan du returnere apparatet.

Vår fysioterapeut gir deg grunding veileding over telefon på hvordan du skal bruke apparatet for best mulige resultater.

 

Ved spørsmål kan du kontakte oss på info@nurokor.no, eller ring oss på 92062353.

 

Tilbakemeldinger fra kunder:

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bruker min NuroKor daglig på en lei senebetennelse i skulderen, og kan ikke få skrytt nok av dette produktet! Slipper å spise masse smertestillende og får omsider sove om natten igjen uten at det river i skulderen! Anbefaler NuroKor på det varmeste
Ellen K
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Hadde betennelse i skulder/arm med stråling nedover armen. Ble smertefri etter et par dager med mitouch. Bruker den nå på muskelknuter på skulderbladene som jeg har hatt veldig lenge. Er blitt mye bedre. Veldig fornøyd.
Trude

 

 

 

Referanser:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8152281/

https://www.cochrane.org/CD011324/MUSKEL_electrotherapy-modalities-for-adhesive-capsulitis-frozen-shoulder

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25271097/

Hilde Hjertholm

Hilde er utdannet fysioterapeut med spesialkompetanse på bioelektronisk medisin. Hun har kronisk smerteproblematikk som spesialområde som hun har jobbet med i mange år.

Hilde brenner for å dele kunnskap om bioelektronisk terapi som er en bærbar medisinsk teknologi som har potensialet til å hjelpe mange mennesker til smertefrihet og en bedre livskvalitet, uten bieffekter fra medikamenter.

Bioelektronisk medisin

 • Effektiv smertelindring uten medisiner – men i form av elektrisitet
 • Anbefalt av smertespesialister
 • Fagfelt innen medisin som kombinerer biologi, nevrovitenskap og teknologi for å behandle et bredt spekter av smerte- og helseproblemer
 • Enorm utvikling på forskningsfronten gjør det mulig for mange å bytte ut enkelte medisiner med bio-elektriske apparater
 • I tillegg til å lindre smerte, kan bio-elektrisk medisin også brukes til å øke styrke, gi raskere rehabilitering og forbedre prestasjon

Legg igjen en kommentar

Navn .
.
Beskjed .

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres