Hvordan fungerer bio- elektroniske apparater for smertelindring?

CEO og Fysioterapeut
Norkor Norway

Kroniske smerter rammer 30% av befolkningen og har blitt det største helseproblemet i disse dager. Dette problemet fører til mange individuelle lidelser. Rundt halvparten av uførhettilfellene tilskrives kroniske smerter.

I dag tilbyr moderne medisinsk teknologi bioelektriske terapi apparater som et alternativ for smertelindring som ikke involverer medikamenter. Fordelen med disse apparatene over kjemisk medisin er at disse apparatene tilbyr en sikker, medikamentfri naturlig behandling til mennesker med både kroniske og akutte smerter.

De lindrer smerter ved å blokkere smertesignalene til hjernen slik at du ikke føler smerte. Når du blir skadet sender smertereseptorer en melding fra smertestedet gjennom sentralnervesystemet til hjernen som oppfatter smerten, men et elektroterapi apparater for smertelindring stopper smertesignalene fra å nå hjernen, og bidrar til å produsere også endorfiner som er kroppens lykkehormon, som også bidrar til at hjernen oppfatter mindre smerter.

Med andre ord er det et batteridrevet, bærbart apparat som leverer strøm gjennom huden til det perifere nervesystemet ved hjelp små elektroder, som sender elektriske pulser til området der du opplever symptomer.

Hvilke forhold behandles med bioelektrisk terapi?

Bioelektronisk terapi er en medikamentfri behandling mot korsryggsmerter og en rekke andre smertetilstander av både akutt og kronisk art; muskelsmerter grunnet muskelspenninger og betennelser, fibromyalgi, ryggsmerter, prolaps, leddgikt, dårlig blodsirkulasjon, hodepine ,operasjonssår og sår som ikke vil gro i huden som følge av dårlig sirkulasjon, diabetisk nevropati, TMJ syndrom, menstruasjonssmerter, smerter ved fødsel m.m.

Hvem kan ikke bruke bioelektronisk terapi ?

Denne behandlingen er kontraindisert om du har pacemaker, trombose, hjerteproblemer, eller er gravid i første trimester. ( resten av graviditeten kan det brukes). Er du i tvil om du kan bruke dette,er bedre å konsultere med din lege først.

Er dette en trygg og sikker behandling ?

Elektroterapi behandling er det beste alternativet til medisiner, da det ikke har noen vesentlige bivirkninger. Mange leger og smerteklinikker anbefaler denne behandlingen da den vil hjelpe deg med å redusere, eller til og med eliminere behovet for sterke smertestillende eller anti-inflammatoriske medikamenter.

Denne behandlingen hjelper deg å kontrollere smertene omtrent umiddelbart, og eliminerer de negative bivirkningene fra kjemiske medisiner. Studier viser at bioelektrisk behandling kan også redusere dosen av smertestillende medisiner med opptil 50%.

Hvordan fungerer det når jeg har smerter?

Et bioelektrisk terapi apparat som NuroKors, er ultrabærbart og utviklet med App teknologi for at du veldig enkelt kan ta det med deg på farten og bruke når du har behov. 

Vi får ofte spørsmål om dette kan sammenlignes med et vanlig TENS apparat for smertelindring.

TENS står for Transkutan Nevromuskulær Nerve Stimuli og fungerer ved å stimulerer perifere nerver gjennom elektrodepads som festes på huden, og sender signaler gjennom ditt perifere nervesystem og gir deg smertelindring.

NuroKors MiTouch apparat har dog 3 behandlingsmodaliteter i et og samme apparat, og er dermed et mer komplett behandlingsapparat som tilbyr EMS ( Elektro Muskel Stimuli) som stimulerer og styrker muskulaturen, og MC2 som er en avansert Mikrostrøm formulering som fungerer som en Anti-inflammatorisk behandling mot smertelindring. Det er nettopp synergieffekten på disse tre behandlingsformene som har vist seg veldig effektiv.

Du fester elektrodepadsene på/ rundt området der du har smerter, og ved et tastetrykk vil apparatet stimulere kroppens naturlige prosesser for smertelindring og antiinflammatorisk behandling.

Apparatet gir deg mulighet til å behandle deg selv hvor du enn er, og kan hjelpe deg med å redusere behovet for kjemiske medikamenter, eller til og med erstatte de helt. Flere smerteklinikker og smertespesialister har uttalt at NuroKor er det mest effektive smertelindrende apparat.

Hvorfor elektrisitet?

Elektrisk stimuli for å behandle smerter og medisinske lidelser går langt tilbake i menneskets historie og kan dateres helt tilbake til 2500 f.Kr.

Bio-elektrisk medisin har altså historisk sett har vært en del av mainstream medisinsk praksis svært lenge.

Rundt 2500 f.Kr. viser utrolig nok helleristninger fra det femte egyptiske dynastiet, hvor torpedo som er en elektrisk fisk, og elektriske ål brukes til å behandle smerter. Fisken er i stand til å produsere kraftige elektriske støt. Egyptere brukte disse sjokkene for å lindre smerter ved å plassere fisken på den smertefulle delen av kroppen. Antikkens Roma viste lignende bruk av torpedoer. På 1600 tallet undersøkte dronning Elizabeths første lege bruken av elektriske ladninger i medisin.
På 1800-tallet betydde menneskeskapt strøm virkelig fremgang og elektroterapi begynte.

Bioelektronisk terapi har ingen vesentlige bivirkninger, og kan redusere eller til og med eliminere behovet for kjemisk medisin. Noen kan oppleve “treningsverk” i muskulaturen den første tiden, og noen få kan oppleve hudirritasjon, eller få en allergisk reaksjon på gelepadsene.

Helt vanlige smertestillende medisiner som Paracet, Ibux og kodein preparater kan være vanedannende eller forårsake uheldige bivirkninger. Mange som bruker et TENS apparat for smertelindring, kan være i stand til å redusere i eller til og med eliminere behovet for kjemiske smertestillende medisiner. Og i det er det en stor helsegevinst!

Den elektriske apparatet er også ultra bærbart og praktisk å ta med seg uansett hvor som helst, og kan bæres i lommen, vesken osv. Slik at du får umiddelbar tilgang til smertelindring gjennom dagen.

Hvor lenge varer smertelindringen?

Varigheten kan variere, men normalt kan du oppleve et tilstrekkelig nivå av smertelindring i opptil 24 timer. Varigheten øker også etter at du begynner å bruke enheten til smertelindring.

Det er ok å ta en pause, dvs. 3 til 5 dager hvis smertene dine er håndterbare. Det er mennesker som bruker dette apparatet bare når smertene deres er på det verst, mens noen bruker det opptil flere ganger daglig, så det kommer helt an på deg.


Hvor ofte skal jeg bruke bioelektrisk terapi?

Hvor ofte du trenger bioelektrisk terapi avhenger helt av smerte og tilstand. Du kan fortsette å bruke apparatet hvis smertene tar seg opp igjen. Du kan avslutte bruken hvis du ikke har smerter lengre, men generelt anbefaler vi til å bruke apparatet regelmessig for restitusjon og preventivt hvis du er utsatt for samme belastning og for belastningsskader.

Dette er det beste alternativet til smertestillende medisiner, og selv om du kanskje syns det er uvant i bruke i begynnelsen, vil du ganske raskt bli vant til stimulien og erfare at det er veldig behandling å bruke.

Når skal du ikke bruke dette apparatet?

Det er kontraindisert å bruke bioelektrisk medisinsk terapi eller et elektroterapi apparat for smerter hvis du har pacemaker, er gravid i første trimester, eller om du har hjerteproblemer. Du skal heller ikke bruke apparatet mens du kjører, sover, eller bruker maskiner eller i dusjen da det vil det være fare for elektrisk støt da det er en elektronisk enhet.

Det anbefales ikke å bruke det i sengen på natten, da ledningene lett vil bli sammenfiltret eller padsene kan bli revet av. det er også fint å la huden få hvile fra å bruke gelepadsene.

Kroniske eller akutte smerter er ikke lett å leve med for noen. Smertene begrenser ofte daglige aktiviteter,og det du elsker å gjøre og reduserer livskvaliteten din. Da dette er trygt, medikamentfritt behandlingsalternativ for mennesker med smerter, vil du ved å investere i et slikt apparat fri deg fra å oppsøke behandlere regelmessig, og redusere bivirkningene med kjemiske medisiner.

1 kommentar

  • Har det beste produktet for muskelstivhet
    Hilsen Mia S.

    Mia Svensson

Legg igjen en kommentar

Navn .
.
Beskjed .

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres