Slik blir du kvitt plantar fascitt hjemme

Fysioterapeut og Spesialist i Bioelektronisk Terapi
Norkor Norway

Plantar fascitt er en vanlig fotlidelse som kan være svært smertefull, og kan påvirke dagliglivet betydelig. Ubehandlet kan det føre til hælspore og andre leddgiktsforandringer i foten og ankelen.

Heldigvis finnes det det effektiv plantar fascitt behandling du kan gjøre hjemme, slik at du kan bli kvitt hælsmertene for godt.

 

 

 

HVA ER PLANTAR FASCITT?

Plantar fascitt er en vanligste årsakene til smerter under hæl, forårsaket av en en betennelse av fascia plantaris, seneplaten under foten som fester seg på hælbenet. Plantar fascitt er en vanlig tilstand, og skyldes overbelastning og irritasjon over tid. Hovedfunksjonene til fascia plantaris er å dempe "støtvibrasjoner" i foten. Dens elastisitet er den viktigste faktoren i dette.
 

 

PLANTAR FASCITT SYMPTOMER

Symptomer på plantar fascitt inkluderer en høy grad av ømhet og smerte under hæl.  Betennelsen fører til at fasciaen tykner og blir stivere. Dette reduserer funksjonen og forverrer betennelsen, som kan bli kronisk. Den kan plage sitt "offer" i måneder eller enda lenger.

 • Smerter under hæl
 • Økt smerte etter trening (ikke under).
 • Smerter i fotbuen.
 • Smerter som er verre om morgenen eller når du reiser deg opp.
 • En hoven hæl.
 • Smerter som varer i flere måneder.
 • En stram akillessene. 

 

PLANTAR FASCITT ÅRSAKER

Plantar Fascitt er en konsekvens av at for mye stress og belastning blir lagt på plantar fascia, noe som forårsaker betennelse.

Problemet er spesielt vanlig hos idrettsutøvere som løper og hopper mye, hos lærere, servitører, plattformarbeidere og alle som går eller står på harde underlag store deler av dagen.

Overvekt er en risiko i seg selv. Det øker belastningen på plantarfascien, og derfor er overvekt en økt risiko. Det kan også være forårsaket av dårlige sko, med for liten demping.

Gjentatte anstrengelser som løping, hopping, eller ujevn belastning kan forårsake mikroskader i bindevevet, som kan bli betent og forårsake betydelig smerte.

Hvis man da i tillegg ikke er flink med tøyningsøvelser og restitusjon, kan konstant belastning lett føre til kronisk plantar fascitt.

 

PLANTAR FASCITT BEHANDLING OG FOREBYGGING

Det er viktig at du får behandlet skaden med fullstendig bedring, slik at halting og belastning på den andre foten ikke over tid fører til at anklene, knærne, hoftene og ryggraden også vondt!

Ved hjelp av egne tiltak og behandling kan man betraktelig forkorte ned tiden det tar å bli symptomfri : 

 • Hvile. Ta en pause fra, eller redusere intensiteten på alle aktiviteter som trigger smertene. 
 • Nattskinne. Legen din kan anbefale bruk av en nattskinne for å korrigere ankel- og tåposisjon.
  • Bedre sko. Bytt ut slitene joggesko til sko med bedre demping og/eller skoinnlegg. 
  •  Tøyningsøvelser for å forbedre fleksibiliteten til ankelen din, samt forbedre smidigheten til plantar fascia.
   • Bioelektronisk terapi Et slik apparat kan være en livredder både for å lindre hæl smerter og ikke minst kan et slikt verktøy i hus hjelpe deg med tilstrekkelig behandling slik at du kommer deg på beina raskere en svint, og forebygger tilbakefall.  

    

   SLIK HJELPER BIOELEKTRONISK TERAPI VED PLANTAR FASCITT

   Bioelektronisk terapi  kan virkelig være en livredder, og kan gi en trygg og effektiv smertelindring, samt kan hjelpe med å reversere sykdomsforløpet.

   I kombinasjon med tøyningsøvelser kan regelmessig bioelektronisk behandling gi varige resultater, og ikke minst hjelpe med å forebygge tilbakefall.

   Du visste det kanskje ikke, men cellene i kroppen kommuniserer med hverandre ved hjelp av elektrisitet— og god kommunikasjon mellom celler, organer, og vev fremmer helbredelse.

   Bioelektronisk terapi kombinerer 3 ulike behandlingsmodaliteter, TENS, EMS og Mikrostrøm, som synergisk har vist en god effekt ved plantar fascitt.

   Mikrostrøm stimulering er nøkkelbehandlingen som vil ta knekken på betennelsen, fremmer en raskere tilheling og sørger for langvarige resultater.

   Mikrostrøm fungerer på cellenivå, og kan ikke merkes. Mikrostrøm fremmer produksjon av noe som heter ATP i cellene med ca 500 %. ATP er cellenes energikilde, og nødvendig for at kroppen skal kunne hele skaden.

    

   Ved betennelse og overbelastning som ved plantar fascitt, tappes cellene drastisk for ATP ( cellenes "batteri"), og dermed er det vanskelig for kroppen å reparere skaden. Behandling med mikrostrøm gir cellene nok ATP (energi) til å ta knekken på betennelsen, og fremmer en mye raskere tilhelingsprosess.

   Ved å kombinere med TENS som fungerer ved å blokkere smertesignalene fra smertestedet til hjernen, vil du også kunne lindre smertene raskt og effektivt, uten bieffekter fra medikamenter.

   Med EMS kan du stimulere muskulaturen og øke blodsirkulasjonen, noe som i seg selv er svært viktig for å hele en betennelse, da avfallsstoffer skylles ut, og det blir større tilførsel av oksygen og næringsstoffer.

    

   MiTouch fra NuroKor kan anbefales Smertelindring oppleves vanligvis på få minutter, men varige resultater oppnås ved regelmessig bruk. Apparatet er bærbart og enkelt å bruke.

    

   Mikrostrøm merkes ikke i bruk, men er en kraftfull behandling som i kombinasjon med TENS fungerer meget effektiv for å bli kvitt plantar fascitt :

    

   • Rask smertelindring
   • Demper betennelsen
   • Naturlig, medikamentfri behandling
   • Regelmessig bruk etter belasting kan forhindre tilbakefall 

    

   NuroKor MiTouch

   KorShoe er suverene ved plantar fascitt. Sandalene er et tilbehør til MiTouch som kobles mot apparatet isteden for elektrode pads, og gir en utrolig fin behandling av hele foten og leggen. 

    

   BESTE TØYNINGSØVELSER VED PLANTAR FASCITT

   Følgende øvelser anbefales daglig. Noen øvelser bør gjøres flere ganger om dagen.

   Plantar Fascitt øvelser

   Du trenger : Et elastisk terapibånd og et håndkle

   1.Tøyning av Akilles/Gastrocnemius:

   •  Mens du står oppreist, plasser tåballen med berørte foten på et trinn slik at hælen henger litt ned.
   • Senk hælene forsiktig ned til en strekk merkes.
   • Gjenta bevegelsen med å dyppe og deretter løfte hælene i 30 sekunder.Gjør tre sett.

   3. Plantar Fascia Massasje

   •  Rull en liten massasjeball frem og tilbake over bunnen av den berørte fotbuen og hælen. Dette kan også gjøres med en frossen vannflaske, som samtidig vil ise fotbuen.
   • Utfør i 5 minutter. Gjør dette tre ganger daglig.

   3. Tøy soleus muskelen:

   • Plasser den berørte foten litt bak den friske foten.
   • Bøy begge knærne og synk ned mot bakken mens du holder begge hælene plantet på gulvet. Tøyningen vil merkes på baksiden av den berørte foten, like over hælen.
   • Hold i 60 sekunder og gjenta 3 ganger. Gjør dette tre ganger daglig.

   4. Tøyning av Plantar Fascia 

   •  Mens du setter deg ned med det berørte benet strukket ut foran kroppen, tar du et elastisk terapibånd rundt fotballen.
   • Bruk båndet til å trekke tærne opp mot nesen, mens du holder bena på gulvet. Strekken skal merkes på bunnen av foten og baksiden av hælen. 
   • Hold i 60 sekunder og gjenta tre ganger.

   5. Styrk Plantar Fascia

   • Sitt på en stol med føttene flatt på gulvet. Plasser et håndkle på bakken, og bruk tærne for å ta tak i midten av håndkleet. Klyp håndkleet med tærne, for så å  slippe og avspenne føttene.
   • Gjenta 10 ganger. Gjør dette 3 ganger daglig.

   6. Tøy tærne

   •  Stå med føttene i skulderbreddes avstand, og plasser deretter den ene foten foran den andre (med den berørte foten bak).
   • Trekk sammen leggmusklene på bare bakre ben mens du løfter hælen på samme ben til tærne oppnår maksimal tøyning.
   • Gjenta 15 ganger. Prøv fem sett daglig. 

    

    

   AVSLUTNING:

   Plantar fascitt kan i de fleste tilfeller effektivt behandles hjemme med bioelektronisk terapi kombinert med tøyningsøvelser. 

   En naturlig behandling som spiller på lag med kroppen, som fungerer raskt, og er enkel å utføre i eget hjem.

   Behandling og øvelser bør utføres to ganger daglig for raskest rekonvalens.

   Kontraindisert for bioelektronisk terapi er om har pacemaker eller annet elektronisk implantat, har epilepsi eller DVT ( dyp vene trombose), eller er under aktiv kreftbehandling. 

   Lurer du på om bioelektronisk terapi vil fungere for deg?

   NuroKor tilbyr 30 dagers fornøydgaranti, slik at du kan teste denne behandlingen hjemme uten risiko. 

    

   Ved spørsmål kan du kontakte oss på info@nurokor.no

   Bli kvitt plantar fascitt med bioelektronisk terapi. Bestill her!

   Hilde Hjertholm

   Hilde er utdannet fysioterapeut med spesialkompetanse på bioelektronisk medisin. Hun har kronisk smerteproblematikk som spesialområde som hun har jobbet med i mange år.

   Hilde brenner for å dele kunnskap om bioelektronisk terapi som er en bærbar medisinsk teknologi som har potensialet til å hjelpe mange mennesker til smertefrihet og en bedre livskvalitet, uten bieffekter fra medikamenter.

   Bioelektronisk medisin

   • Effektiv smertelindring uten medisiner – men i form av elektrisitet
   • Anbefalt av smertespesialister
   • Fagfelt innen medisin som kombinerer biologi, nevrovitenskap og teknologi for å behandle et bredt spekter av smerte- og helseproblemer
   • Enorm utvikling på forskningsfronten gjør det mulig for mange å bytte ut enkelte medisiner med bio-elektriske apparater
   • I tillegg til å lindre smerte, kan bio-elektrisk medisin også brukes til å øke styrke, gi raskere rehabilitering og forbedre prestasjon

   Legg igjen en kommentar

   Navn .
   .
   Beskjed .

   Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres