Fysioterapeutens svar på hvordan pandemien har endret pasientkonsultasjon og smertebehandling

Fysioterapeut og Spesialist i Bioelektronisk Terapi
Norkor Norway

En fysioterapeuts perspektiv på pandemien og håndtering av smertebehandling

NuroKor reflekterer over det siste året og hvordan virksomheter har endret seg i verden siden COVID-19-pandemien startet. Fysioterapeut og NuroKor distributør Hilde Hjertholm, deler et sitt perspektiv på pandemien som fysioterapeut og hvordan den har endret konsultasjon og behandling av pasienter.

Hvordan har din rolle som behandler blitt påvirket av pandemien? Hvilke endringer er implementert?

Å være fysioterapeut er en veldig praktisk jobb, så hele bransjen måtte raskt skifte tankegang og tilby flere fjernløsninger. Dette utgjorde en stor utfordring for fysioterapeuter, men inspirerte også mange til å utvikle sin online praksis og verktøy som pasientene kan bruke hjemme. Bruk av videokonsultasjon viste seg å være en effektiv metode for å vurdere pasientene og foreslå egnede hjemmeøvelser eller utstyr for å hjelpe de med restitusjonsprosessen. 

Heldigvis finnes det ny bærbar helseteknologi i dag, som NuroKor, som jeg har kunnet bruke under nedstengingen, noe som har gjort det mulig for pasienter å behandle seg selv hjemmefra for et bredt spekter smerteproblemer, alt fra senebetennelse til isjias smerter. Med veiledning over telefon har de fleste av pasientene klart å oppnå gode resultater, og dette har betydd at de også har et system på plass som de kan bruke i fremtiden.

Hvordan vil du beskrive helsesystemets respons på pandemi?

Det ble det raskt utviklet retningslinjer og anbefalinger, og bruk av digital helseteknologi for å gi bedre tilgang til eksterne avtaler og omsorg for pasienter. 

Hva er de praktiske effektene av dette? 

Den største effekten er at fysioterapeuter ikke har klart å gi fysiske behandlinger av pasientene. Kommunikasjon mellom fysioterapeuten og pasientene  foregår på andre måter som på telefon, video og e-post i stedet for personlig. Dette betyr at det til tider har vært mer utfordrende og tatt lengre tid å forstå noen pasienters behov og effekten av visse behandlinger. 

Det har absolutt vært noen fordeler, og pasientene ser ut til å ha blitt mer tillit til fysioterapeuter i deres bruk av nye metoder, som digitale konsultasjoner og helseteknologi som bioelektronikk. Å kombinere denne eksterne tilnærmingen med ansikt til ansikt-konsultasjoner kan til slutt fungere bedre, da det kan bety at flere pasienter har tilgang til fysioterapi-konsultasjoner og hjelpetjenester på grunn av større tilgjengelighet. 

Har du vært i stand til å tilby hjelp / strategier for å redusere utfordringene med COVID-19 for pasienter?

For min del har jeg sett en enorme utvikling av bioelektroniske  apparater de siste årene. Siden jeg ikke har vært i stand til å gi fysisk behandling for pasienter selv, har behandlingsapparater som NuroKors MiTouch og Mibody vært et supert alternativ for mange pasienter gjennom pandemien,  da de gir en god smertebehandling og restitusjon fra skader fra hjemmets komfort. 

Mange andre fysioterapeuter har også sett betydelige fordeler med å bruke NuroKor med pasientene sine, og jeg vet også om leger som har forskrevet apparatene også.

Hvordan vil det å komme tilbake til normalen se ut?

Jeg tror ikke at vi kommer tilbake til det det som var normalt for oss før covid-19. Vi kommer til å få en ny normal som jeg også tror mange omfavner og synes er positivt. Det er vanskelig å forutsi når forebyggende tiltak for COVID-19 vil bli lettet i kliniske omgivelser, og det er sannsynlig at bruk av ansiktsmasker og personlig verneutstyr fortsett vil bli brukt.

Når det gjelder pasientbehandling, har det vært en reell økning i selvbehandling, og mange pasienter har proaktivt spurt om nye apparater eller verktøy som de kan bruke selv utover skumrullen og det de ellers er vant til.

Jeg anbefaler ofte NuroKor MiTouch apparatet, da det bruker bioelektronisk teknologi for å hjelpe med smertebehandling og restitusjon. Jeg har funnet ut at det har vært spesielt nyttig for pasienter som er skadet og ønsker å gjenopprette mobiliteten, og for de som lider av kroniske smerter og som leter etter nye alternativer for smertebehandling. 

mibody demonstrasjon i en smerteklinikk 

Hvordan har pasientene taklet denne perioden? Hvordan påvirkes mental helse hos kroniske smertepasienter?

Generelt var pasientene urolige under pandemien, men har nå begynt å omfavne de tilpassede tilnærmingene til pleie og behandling. Det er imidlertid pasienter som fremdeles føler seg spesielt engstelige eller opplever at deres mentale helse har blitt påvirket - for de som vanligvis har behov for regelmessige avtaler som de med kroniske smerter eller eldre, syns mangelen på å møtes ansikt til ansikt har vært vanskeligere. 

Basert på denne erfaringen, hvilke tiltak vil du foreslå for å forbedre fremtidens pasientbehandling?

Digitale helsetjenester har vært en stor del av vellykket tilpasning av helsetjenester i løpet av pandemien, og jeg tror vi bør fortsette å implementere nye effektive i klinisk praksis. Jeg tror også at det vil være en større etterspørsel etter eksterne apparater som gjør det mulig for pasienter å administrere sin egen behandling hjemme, så det vil være viktig for klinikere å forstå alternativene som er tilgjengelige og vil gi verdifull støtte og hjelp til pasientene.

Om NuroKor:

NuroKor ble grunnlagt i 2018 og er et selskap som utvikler bioelektronisk teknologi. NuroKor utvikler og formulerer programmerbar bioelektronisk programvare for kliniske og terapeutiske bruk, i en rekke brukervennlige, bærbare apparater. Produkter av høyeste kvalitet som tilbyr personlig smertebehandling, restitusjon og rehabilitering til pasienter.

Hilde Hjertholm

Hilde er utdannet fysioterapeut med spesialkompetanse på bioelektronisk medisin. Hun har kronisk smerteproblematikk som spesialområde som hun har jobbet med i mange år.

Hilde brenner for å dele kunnskap om bioelektronisk terapi som er en bærbar medisinsk teknologi som har potensialet til å hjelpe mange mennesker til smertefrihet og en bedre livskvalitet, uten bieffekter fra medikamenter.

Bioelektronisk medisin

  • Effektiv smertelindring uten medisiner – men i form av elektrisitet
  • Anbefalt av smertespesialister
  • Fagfelt innen medisin som kombinerer biologi, nevrovitenskap og teknologi for å behandle et bredt spekter av smerte- og helseproblemer
  • Enorm utvikling på forskningsfronten gjør det mulig for mange å bytte ut enkelte medisiner med bio-elektriske apparater
  • I tillegg til å lindre smerte, kan bio-elektrisk medisin også brukes til å øke styrke, gi raskere rehabilitering og forbedre prestasjon

Legg igjen en kommentar

Navn .
.
Beskjed .

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres