FIBROMYALGI- MIKROSTRØM GIR EFFEKTIV LINDING

Fysioterapeut og Spesialist i Bioelektronisk Terapi
Norkor Norway

Fibromyalgi kan virkelig ødelegge livskvaliteten til lidende, og dessverre er  den eneste hjelpen som er å få hos legestanden tunge smertestillende medikamenter, epilepsimedisin og antidepressiva, som har en rekke stygge bieffekter.

Mikrostrøm behandling gir håp for lidende, og har vist seg å kunne indre smerter og symptomer betydelig, og forbedre funksjonsevnen og livskvaliteten til de berørte.

I denne artikkelen vil du få nyttige info om hva mikrostrøm er og hvorfor dette kan være den beste løsningen for smertebehandling hjemme, og gjøre det mulig å trappe ned på medikamenter og leve et sunt og aktivt liv med mindre smerter tross fibromyalgi. 

 

HVA ER FIBROMYALGI?

Fibromyalgi er en potensielt invalidiserende kronisk sykdom, som påvirker bindevev, muskler, leddbånd og sener.

Eksperter mener fibromyalgi skyldes en unormal sensorisk prosessering i sentralnervesystemet.

 

Fibromyalgi symptomer begynner noen ganger etter fysisk skade, kirurgi, infeksjon eller betydelig psykologisk stress. I andre tilfeller bygger symptomene seg gradvis opp over tid, uten en utløsende årsak.

Forekomsten av fibromyalgi i befolkningen er på rundt tre til fem prosent. Ca. 90 prosent av de som får fibromyalgi, er kvinner. De fleste er i alderen 40 til 60 år, men sykdommen kan også forekomme blant barn og unge. 

 

FIBROMYALGI SYMPTOMER

Symptomene er preget av vandrende, intens smerter i store deler av kroppen, inkludert armer og ben. Noen beskriver smerten som skarp, brennende og stikkende, mens andre beskriver den som konstant og diffus. 

De primære symptomene på fibromyalgi inkluderer:

 • Utbredt smerte. Smerten forbundet med fibromyalgi beskrives ofte som en konstant smerter som har vart i minst tre måneder. For å regnes som utbredt, må smerten oppstå på begge sider av kroppen og over og under midjen.
 •  Utmattelse. Personer med fibromyalgi våkner ofte trøtte, selv om de rapporterer å sove i lange perioder. Søvn forstyrres ofte av smerter, og mange med fibromyalgi har andre søvnforstyrrelser, som for eksempel restless legs-syndrom og søvnapné.
 •  Kognitive vansker. Et symptom ofte referert til som "fibro tåke" svekker evnen til å fokusere, være oppmerksom og konsentrere seg om mentale oppgaver. 

Fibromyalgi sees ofte sammen med andre tilstander:

 • Irritabel tarm-syndrom
 • Kronisk utmattelsessyndrom
 • Migrene og andre typer hodepine
 • Interstitiell cystitt eller smertefullt blæresyndrom
 • Temporomandibulære leddsykdommer
 • Angst
 • Depresjon
 • Posturalt takykardisyndrom 

 

FIBROMYALGI BEHANDLING

Konvensjonell fibromyalgi behandling er medikamenter som opioider og anti-inflammatoriske legemidler, og i noen tilfeller brukes også antidepressiva og antieleptika.

Problemet for mange fibromyalgipasienter er at disse medikamentene ikke har like god effekt ved langvarig bruk.

Medikamentene fører dessverre også ofte med seg alvorlige bivirkninger, og kan være veldig skadelige for organene ved langvarig bruk. Når det gjelder opioider, er det en høy risiko for avhengighet.

Det er faktisk de naturlige alternativene som har vist best effekt på fibromyalgi smerter, nemlig fysisk trening og mikrostrøm behandling. 

 

FIBROMYALGI OG FYSISK TRENING

Hvis du har fibromyalgi og har vondt, er trening sannsynligvis det siste du har lyst til. Men studier viser at det faktisk er noe av det beste du kan gjøre for deg selv for å håndtere denne kroniske smertetilstanden.

Dessverre sliter mange mennesker med fibromyalgi med å komme seg gjennom sine vanlige daglige aktiviteter. Å legge til trening på toppen av det kan virke uoverkommelig. Smerte og utmattelse kan gjøre det vanskelig å komme i gang og gjennomføre treningsøkter.

Mange bekymrer seg for at enhver trening vil gjøre smertene verre og gjøre deg utslitt. Men vit at å legge til mer fysisk aktivitet i dagen din faktisk kan redusere smertene dine, forbedre søvnen og gi deg mer energi.

Når du er klar til å starte et treningsprogram, start sakte. Ta små skritt, og legg opp aktivitet i små doser, hver dag hvis du kan. Bygg deretter opp aktiviteten sakte over tid.

Mikrostrøm behandling kan hjelpe med å redusere smerter, som igjen kan gjøre det enklere å komme i gang med fysisk aktivitet.

 

HVA ER MIKROSTRØM ?

Mikrostrøm er en medisinsk teknologi som fungerer på cellenivå, med en veldig lav frekvens, som etterligner kroppens naturlige frekvens.

Mikrostrøm stimulering bidrar til å gjenopprette den naturlige frekvensen i cellene som blir forstyrret ved skade og sykdom, og kan spille en betydelig rolle i helingsprosessen.

Kroppen vår er nemlig elektrisk, og alt som skjer i kroppen vår skjer ved hjelp av elektrisk impulser i cellene.

Det er bevist at Mikrostrøm stimulering øker cellenes produksjon av ATP (Adinosin Tri Fosfat) med opptil 500%, og regulerer blodets innhold av inflammatoriske cytokiner.

ATP er cellenes energilager, og spiller en viktig rolle i helbredelses-prosessen.

Studier viser at ATP lagrene er lave hos mennesker med Fibromyalgi, og at de har en ubalanse i nivået av cytokiner.

 

Mikrostrøm er bevist effektiv for å lindre smerte og redusere inflammatoriske mediatorer assosiert med fibromyalgi.

Mikrostrøm stimulerer metabolismen av avfall og giftstoffer fra blodet, og øker tilførselen av oksygen og næringsstoffer, og reduserer smerte og betennelse.

Disse effektene reverserer iskemiske endringer (mindre blodtilførsel) og motvirker reduksjonen av ATP sett i vev med fibromyalgi triggerpunkter.

 

Bildet illustrerer den naturlige elektriske aktiviteten i cellene våre. Mikrostrøm er bevist å normalisere den intracelleulære elektriske aktiviteteten som blir forstyrret ved skade og sykdom.  

 

HVORFOR VELGE MIKROSTRØM?

Mikrostrøm kan hjelpe lidende med betydelig smertelindring, og er en trygg behandling uten bivirkninger, i motsetning til kjemiske medikamenter.

Behandling kan utføres med et bærbart apparat i eget hjem, som et mulig alternativ eller som tilleggsbehandling.

Apparatet er på størrelse med en mobiltelefon, og har 4 elektroder plasserer på området som skal behandles.

Mikrostrøm er sub-sensorisk, noe som betyr at den ikke kan føles, så det er en svært skånsom behandling, som tolereres av de aller fleste med fibromyalgi.

De fleste opplever lindring etter bare en eller to behandlinger, og resultatene kan øke med bruk over tid.

Apparatene er enkle å bruke, og tilgjengelig for hjemmebruk, og tillater dermed lindring når behovet dukker opp.

Selv om studier viser at mikrostrøm har god effekt hos mange som lider av fibromyalgi, kan ikke resultater garanteres. Det vil alltid være individuelle forskjeller.

Det er viktig å være hydrert når man behandler med mikrostrøm, så pass på å drikke nok vann. Vann leder nemlig strøm, og dehydrering kan ødelegge for effekten.

 

MiTouch apparatet fra NuroKor kan anbefales:

Helvetesild behandling

 NuroKor MiTouch har en avansert mikrostrømformulering som effektivt lindrer smerter og symtomer ved fibromyalgi. 

 

STUDIE PÅ FIBROMYALGI OG MIKROSTRØM

En åpen studie ved Bradley Memorial Hospital i Connecticut, USA, så på effekten av mikrostrømstimulering på fibromyalgi.

45 personer i alderen 25-70 deltok. Deltakerne fikk mikrostrøm behandling i totalt fire uker. Data og resultater ble deretter registrert i ytterligere seks måneder.

Studien viser at 51 % av menneskene opplevde en betydelig smertereduksjon, og 100 % av deltakerne anbefalte teknologien.

Det er viktig å merke seg at det ikke var én negativ vurdering når det gjelder effektiviteten til mikrostrøm, eller noen økning i pasientens smerte. 

 

AVSLUTNING:

Mikrostrøm stimulering har vist seg som en vellykket smertebehandling ved fibromyalgi.

En helt naturlig, skånsom og smertefri behandling som raskt har blitt den mest effektive behandlingen som er tilgjengelig for å lindre smerter ved fibromyalgi. 

Et bedre alternativ enn medikamenter som har masse uønskede bieffekter.

Ønsker du å teste om Mikrostrøm kan fungere for deg, kan du teste MiTouch apparatet fra NuroKor i 30 dager uten risiko. Du vil få gratis behandlingsveiledning av vårt hjelpsomme personal, for å legge tilrette for at du skal kunne oppnå optimale resultater. 

Opplever du ikke at det fungerer for deg, kan du returnere apparatet inne 30 dager.

Ta steget i dag mot et liv med mindre smerter og en bedre livskvalitet! Se produkter her!

 

 

REFERANSER

1, Travell JG, Simons DG. Myofascial Pain and Dysfunction: The Trigger Point Manual. Vol.?: The Upper Body. Baltimore: Williants & Wilkins: 1983. . Starlanyl D. Fibromyaigia & Chronic Myofascial Pain Syndrome. A Survival Manual, Oakland, CA: New | farbinger Publications; 1996. 3. Selye H. Hans Selye, The Stress of My Life. New York: Van Nostrand Reinhold; 1975. 4, Cheng N. The effect of electric currents on ATP generation, protein synthesis, and membrane transport in rat skin, Clin Orthop. 1982:171:264-272.

ho

McMakin: Microcurrent Treatment 35

 1. Manley Tehan |. Microcurrent Therapy, Universal Treatment Tech- 7. Morgareidge KR. Chipman MR. Microcurrent therapy. Phys Ther niques and Applications. Corona, CA: Manley and Associates; Today. Spring 1990:50-53.
  1. Mercola JM, Kirsch D. The basis for microcurrent electrical therapy
 2. Rowley BA, McKenna JM, Wolcoit LE. The use of low level electric in conventional medical practice. / Adv Med. 1995;8(2):83-97. current for the enhancement of tissue healing. ISA BM. 9., Electronic Medical Digest. San Francisco: Electronic Medical Foun-

Hilde Hjertholm

Hilde er utdannet fysioterapeut med spesialkompetanse på bioelektronisk medisin. Hun har kronisk smerteproblematikk som spesialområde som hun har jobbet med i mange år.

Hilde brenner for å dele kunnskap om bioelektronisk terapi som er en bærbar medisinsk teknologi som har potensialet til å hjelpe mange mennesker til smertefrihet og en bedre livskvalitet, uten bieffekter fra medikamenter.

Bioelektronisk medisin

 • Effektiv smertelindring uten medisiner – men i form av elektrisitet
 • Anbefalt av smertespesialister
 • Fagfelt innen medisin som kombinerer biologi, nevrovitenskap og teknologi for å behandle et bredt spekter av smerte- og helseproblemer
 • Enorm utvikling på forskningsfronten gjør det mulig for mange å bytte ut enkelte medisiner med bio-elektriske apparater
 • I tillegg til å lindre smerte, kan bio-elektrisk medisin også brukes til å øke styrke, gi raskere rehabilitering og forbedre prestasjon

Legg igjen en kommentar

Navn .
.
Beskjed .

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres