HELVETESILD BEHANDLING SOM FUNGERER

CEO og Fysioterapeut
Norkor Norway

Visste du at et uskyldig tilfelle av vannkopper som barn kan føre til helvetesild som voksen, med langvarige utbrudd og nervesmerter? Dette kommer ofte som et sjokk for voksne som opplever et utbrudd av helvetesild, som ofte skjer på det verste tidspunktet.

Vi har rundt 1000 årlige tilfeller av helvetesild hos eldre i Norge. 10-20% av de som har hatt vannkopper vil utvikle helvetesild på et tidspunkt i livet.

Vanligvis vil du bare få helvetesild én gang, men noen kan også få helevetesild flere ganger, noe som kan føre til langvarige nervesmerter og skader. Helvetesild er mye farligere enn mange tror, ​​da det kan forårsake blindhet, hørselsproblemer, hjernehinnebetennelse og i sjeldne tilfeller død. Omtrent 1 til 4% av mennesker som får helvetesild vil ende på sykehuset på grunn av komplikasjoner.

Opplev rask smertelindring uten medisiner – få en helt ny hverdag med MiTouch. Bestill her!

HVA ER HELVETESILD?

Helvetesild er en virusinfeksjon utløst av det samme viruset som forårsaker vannkopper, varicella-zoster-viruset. Etter et tilfelle av vannkopper som barn, kommer viruset inn i nervesystemet og ligger i dvale i årevis for å bli reaktivert i tider med stress eller et svekket immunsystem.

Helvetsild virus

HVEM KAN FÅ HELVETESILD?

Alle som har hatt vannkopper er i fare for å utvikle helvetesild. Hvis du ble født før 1980, er det 99% sjanse for at du hadde vannkopper som barn, selv om du ikke husker det. Når du blir eldre, øker risikoen, men det  er kjent at helvetesild også forekommer hos yngre mennesker. Overraskende har tilfeller av helvetesild hos yngre mennesker økt, selv om årsakene er uklare for leger og forskere på dette tidspunktet.

HELVETESILD SYMPTOMER

Symptomer på helvetesild starter vanligvis med en følelse av tretthet og dype verkende nervesmerter på det fremtidige stedet for utbruddet. Etter hvert som symptomene utvikler seg, kan de inkludere følgende:

* Smerter, svie, prikking eller nummenhet
* Følsomhet for berøring
* Et rødt utslett som viser seg noen dager etter smertestart
* Væskefylte blemmer
* Kløe
* Feber
* Hodepine
* Følsomhet for lys
* Utmattelse


Hvis du opplever noen av disse symptomene, må du oppsøke lege for å finne ut om helvetesild er årsaken. Ubehandlet utgjør helvetesild en betydelig risiko for helsen din.

Helvetesild uten utslett kan forøvering også forekomme en sjelden gang.


HELVETESILD ÅRSAK ?

Som nevnt ovenfor, er det det sovende varicella-zoster-viruset som forårsaker helvetesild, men det er to hovedfaktorer som kan utløse et utbrudd.

Følgende omstendigheter kan føre til et svekket immunsystem:

* Aldersrelatert nedgang i immunfunksjon

* Enkelte medisiner som cellegift, kortikosteroider og antiinflammatoriske medisiner

* Sykdommer som HIV og hypogammaglobulinemi

* Autoimmune sykdommer som Crohns sykdom, revmatoid artritt eller lupus

* Prosedyrer som krever immunsuppressiva etterpå, for eksempel nyretransplantasjoner og benmargstransplantasjoner

* Stress, som er en faktor som fører til dårligere immunsystem ved å skape ubalanser i kortikosteroid nivåene. Denne ubalansen gjør at kroppen din mer utsatt for å få et utbrudd av helvetesild.

 

HVOR LENGE VARER HELVETESILD?

De fleste vil bare få helvetesild en gang i livet. Smerten og utslettet forsvinner i løpet av 3 til 5 uker, og blemmene etterlater ikke arr. Det er noen få komplikasjoner som kan oppstå.


HELVETESILD BEHANDLING OG FOREBYGGING

Helvetesild smerter blir gjerne behandlet med streke smertestillende, og antivirale medikamenter. Ikke alle har god effekt med dette dessverre, men heldigvis finnes det andre, dokumenterte metoder.

Mikostrøm stimulering har vist seg som en svært vellykket behandling og forebygging av denne smertefulle tilstanden.

Dette er en helt naturlig, smertefri behandling som raskt har blitt den mest effektive behandlingen som er tilgjengelig for å lindre helvetesild smerter, utslett og blemmer.

Hvis behandlingen startes i tidlig fase, før utslett eller blemmer blir synlig, kan en enkelt to timers behandling føre til at viruset umiddelbart går i dvale igjen, og det akutte utbruddet avsluttes. Hvis behandlingen begynner etter at utslett og blemmer har dukket opp, kan to timers behandling daglig gjøre at blemmene tørker og leges på 2-3 dager istedenfor normalt 3-6 uker. Smertene går vanligvis bort i løpet av 20 minutters behandling.

Det er viktig å være godt hydrert under denne behandlingen.

Etter at helvetesilden har roet seg er det dessverre noen få noen som opplever å utvikle smertefull nevralgi. Nevralgi behandlingen varierer avhengig av varigheten på helvetesilden, men vil i gjennomsnitt være mellom 3 -10 økter på 1 times behandling.

Den gode nyheten er at det finnes apparater som er enkle å bruke, slik at du kan behandle deg hjemme selv. 

MiTouch apparatet fra NuroKor kan anbefales:

Helvetesild behandling

 NuroKor MiTouch har en avansert mikrostrømformulering som har vist seg meget effektivt i behandling av helvetesild, samt postherpetisk nevralgi.

Opplev rask smertelindring uten medisiner – få en helt ny hverdag med MiTouch. Bestill her!

 

HELVETESILD KOMPLIKASJONER

Den vanligste komplikasjonen av helvetesild er postherpetisk nevralgi (PHN). Dette er når smerten ved helvetesild varer lenge etter at utslettet er borte. Omtrent 10% av mennesker som har helvetesild vil utvikle PHN. Det er forårsaket av skadede nervefibre som sender overdrevne smertemeldinger fra huden din til hjernen din. Jo eldre du er, jo mer sannsynlig er det at du utvikler PHN. Det vil også sannsynligvis være mer alvorlig når du er eldre.

Man kan også utvikle helvetesild på øyet. Denne kalles herpes zoster ophthalmicus (HZO). HZO kan forårsake utslett med små blemmer å bryte ut på pannen og rundt øyet. Vanligvis skjer dette bare på den ene siden av ansiktet ditt. Noen ganger vil du ha smerter i det samme området i ansiktet ditt noen dager før utbruddet. Infeksjon i øyet forårsaker ekstrem smerte, hevelse i øyelokket, lysfølsomhet og rødhet. I alvorlige tilfeller kan hornhinnen bli skadet. Dette kan påvirke synet ditt. Personer som har HZO bør oppsøke øyelege med en gang.

SMITTER HELVETSILD? 

Er helvetesild smittsomt under under nok mange på. En person med helvetesild kan overføre varicella-zoster-viruset til alle som ikke er immun mot vannkopper. Dette skjer vanligvis gjennom direkte kontakt med de åpne sårene i helvetesildutslettet. Når smittet, vil personen utvikle vannkopper, men ikke helvetesild.

Opplev rask smertelindring uten medisiner – få en helt ny hverdag med MiTouch. Bestill her!

AVSLUTNING:

Det finnes effektiv behandling av helvetesild utover smertestillende og antivirale medikamenter. Mikrostrøm behandling er en naturlig behandling som hjelper deg med å bli kvitt smertene i løpet av 20 min, og blemmene tørkes ut på 2-3 dager isteden for 3 uker.

Unngå stress og pass på å styrke immunforsvaret ditt for å forebygge helvestilsild i voksen alder.  

 

KLIKK FOR Å DELE ARTIKKELEN MED EN VENN

Bioelektronisk medisin

  • Effektiv smertelindring uten medisiner – men i form av elektrisitet
  • Anbefalt av smertespesialister
  • Fagfelt innen medisin som kombinerer biologi, nevrovitenskap og teknologi for å behandle et bredt spekter av smerte- og helseproblemer
  • Enorm utvikling på forskningsfronten gjør det mulig for mange å bytte ut enkelte medisiner med bio-elektriske apparater
  • I tillegg til å lindre smerte, kan bio-elektrisk medisin også brukes til å øke styrke, gi raskere rehabilitering og forbedre prestasjon

Legg igjen en kommentar

Navn .
.
Beskjed .

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres