Slik demper du betennelse i muskler og ledd

CEO og Fysioterapeut
Norkor Norway

Smerter og betennelse går ofte hånd i hånd.

Smerter i muskler og ledd er vanlige plager og kan skyldes både skade, underliggende sykdom og over-/ feil belastning, som igjen ofte fører til betennelse. 

Betennelse er en prosess som blir satt i gang når kroppen trenger å reparerer seg selv. Det er kroppens tilhelingsprosess, og er en av de viktigste biologiske prosessene i kroppen vår.

De tradisjonelle metodene for å håndtere akutt og kronisk betennelse inkluderer mye hvile (som vanligvis betyr for lite trening) og medisiner. Mangel på trening kan imidlertid gjøre situasjonen verre, i det lange løp. I tillegg kan medisiner ofte medføre en rekke stygge bivirkninger. Den gode nyheten er at du kan behandle smerter og betennelser helt naturlig!

Opplev rask smertelindring uten medisiner – få en helt ny hverdag med MiTouch. Bestill her!

HER ER 5 TIPS FOR Å DEMPE BETENNELSE I MUSKLER OG LEDD:

 1) IS/ VARME TERAPI

Som en tommelfinger regel bruker man kuldeterapi ( Is pakninger) på akutte skader for å redusere hevelse og faren for betennelse. På kroniske skader både i muskler og ledd er det derimot varme som gjelder. Så å sette på varmen i bilsetet på en lang biltur med kroniske ryggsmerter er veldig fint. 

2) KOSTHOLD

Kosthold er en viktig faktor for å redusere betennelse i kroppen. Sliter du med kroniske muskel -og skjelettplager bør du legge om kosten for å hjelpe kroppen til å ha bedre kontroll over  betennelsesreaksjonen:

 • Matvarer som er rik på omega 3 fettsyrer
 • Ekstra virgin olivenolje
 • Mat rik på antioksidanter. Antioksidanter fra frukt, grønnsaker og bær kan ha en positiv effekt på betennelser.
 • Økologiske krydder som ingefær, hvitløk, kanel og gurkemeie ser alle ut til å ha en betennelsesdempende effekt.
 • Grønn te
 • Mørk sjokolade
 • Honning
 • Magnesiumrik mat som det er det rikelig av i spinat, nøtter, frø, avokado, fermenterte melkeprodukter og mørk sjokolade.
 • Redusere inntak av rødt kjøtt og svinekjøtt

3) BRUK BIOELEKTRONISK STIMULERING

Fysioterapeut Hilde Hjertholm sverger til bioelektrisk terapi som NuroKor både for å både håndtere smerter og dempe betennelse, og som også hjelper deg med å forebygge at problemene kommer tilbake når ma bruker dette regelmessig.

NuroKor kan hjelpe med mange av aspektene ved smerter og betennelse i muskler og ledd.  Som å blokkere smertesignalene som går fra smertestedet til hjernen, og stimulerer prosesser som setter fart på helinsprosessen og demper betennelse.

Aktivering av muskelpumpen vil bidra til å redusere hevelse og betennelse ved å øke blodsirkulasjonen kraftig i det berørte området. Ved økt blodsirkulasjon øker tilførselen av næringsstoffer og oksygen, og utskillelsen av avfallstoffer.

Både ved akutte og kroniske tilfeller vil jeg anbefale MC2-Mikrostrøm, som vil bidra til å kickstarte reparasjons-prosessen slik at den går mye raskere, sier Hjertholm. NuroKors MC2 er en avansert quadwave mikrostrømbehandling som fungerer på cellenivå og som hjelper med å gjenopprette den naturlige forekommende frekvensen i cellene våre som blir forstyrret av skade, betennelse, sykdom,- eller til og med ved overbelastning av muskulatur.

ATP - Adinosin Tri Phosphate er energi kilden til cellene våre, og er nødvendig for alt kroppen gjør, som å helbrede en skade eller sår, og til og med når du løfte armen din kreves det ATP.

Når et område i kroppen vår har underskudd av ATP, kan Mikrostrøm stimuli bidra til å øke ATP-produksjonen i cellene med ca 500%.

Dette vil gi kroppen verktøyet den trenger for å helbrede det skadede vevet, og til og med styrke området slik at det ikke er like utsatt for fremtidige skader.

NuroKor`s MiTouch apparat er lett å bære med seg i lommen, og du kan ta det med hvor som helst. Det er veldig praktisk, men likevel kraftig. 

Hilde uttaler “Bioelektronisk terapi gir pasienten et verktøy de kan bruke i hjemmet sitt så ofte de trenger, og gir dem kontroll over smertene mens de er aktivt involvert i sin egen behandling. Dette er en naturlig behandling som er meget effektiv for et bredt spekter av problemstillinger, og som reduserer behovet for smertestillende medikamenter, muskelavslappende og betennelsesdempende medisiner. 

Opplev rask smertelindring uten medisiner – få en helt ny hverdag med MiTouch. Bestill her!

4) FYSISK AKTIVITET:

Fysisk aktivitet og trening har vist seg og ha god effekt på å redusere smerter og betennelse i muskler og ledd. Studier viser at de som trener regelmessig er bedre i stand til å ha kontroll på smertene, og trening generelt har en positiv effekt på funksjon og livskvalitet. Det kan være lurt å starte med lett trening som å gå eller svømme, og øk treningsintensitet etterhvert som man kjenner at det går. For hard trening for tidlig kan ha motsatt effekt.

5) PASS PÅ MAGEFETTET OG HOLD EN SUNN VEKT

Visste du at magefett er mer skadelig enn annet fett på kroppen?

Fett på kroppen er biologisk aktivt og delaktig i utvikling av sykdom. Magefettet bidrar til å danne en kronisk, lavgradig betennelses-prosess i kroppen.

Disse fettcellene danner proteiner  som kalles cytokiner som trigger betennelse. Disse stoffene øker risikoen for både overvekt, diabetes, hjerte- og karsykdom, depresjon, demens og kreft.

AVSLUTNING:

Har du noen gang lurt på hvorfor en idrettsutøver kan komme seg etter en alvorlig skade bare på et par uker, mens for den gjennomsnittlige personen tar det mye lenger tid ?

Hemmeligheten er hyppige behandlinger - og med det menes flere ganger om dagen. Mange toppidrettsutøvere har luksusen med egen fysioterapeut som behandler de flere ganger om dagen.

Hvor mange har råd til tid og penger til å besøke en klinikk flere ganger om dagen? Svært få. Med et bioelektronisk apparat som NuroKor kan du oppnå den samme fordelen som idrettsutøvere som behandler skadene sine - og behandle deg selv to ganger om dagen når du har det som mest smertefullt eller etter en skade/ betennelse har oppstått. Brukes dette på regelmessig basis, kan du oppnå forbedring på lang sikt.

 

Kjøp NuroKor Smertelindringsapparat i dag!

KLIKK FOR Å DELE ARTIKKELEN MED EN VENN

Bioelektronisk medisin

 • Effektiv smertelindring uten medisiner – men i form av elektrisitet
 • Anbefalt av smertespesialister
 • Fagfelt innen medisin som kombinerer biologi, nevrovitenskap og teknologi for å behandle et bredt spekter av smerte- og helseproblemer
 • Enorm utvikling på forskningsfronten gjør det mulig for mange å bytte ut enkelte medisiner med bio-elektriske apparater
 • I tillegg til å lindre smerte, kan bio-elektrisk medisin også brukes til å øke styrke, gi raskere rehabilitering og forbedre prestasjon

Legg igjen en kommentar

Navn .
.
Beskjed .

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres