5 TIPS FOR Å LINDRE ISJIAS SMERTER

Fysioterapeut og Spesialist i Bioelektronisk Terapi
Norkor Norway

Isjias er et utbredt problem som kan forårsake sterke smerter som kan redusere livskvaliteten og ødelegge nattesøvnen. Noen blir dessverre plaget i perioder resten av livet, og da er det svært viktig med riktig isjias behandling. 
 
Bioelektronisk terapi er en medisinsk teknologi som raskt har blitt er den mest effektive behandlingen tilgjengelig for å lindre isjias smerter i eget hjem.
 
I denne artikkelen får du innføring i hvordan bioelektronisk terapi kan hjelpe og de 5 beste tipsene for å lindre isjias smerter, raskt og effektivt, uten kortison og medikamenter.  

 

 

HVA ER ISJIAS?

De fleste vet hva isjias betyr - korsryggsmerter som stråler nedover i venstre eller høyre bakdel inn i beinet og noen ganger helt inn i foten. Smertene kan i noen tilfeller være uutholdelige.

Isjias refererer til smerter som utstråler langs isjiasnerven, som forgrener seg fra nedre del av ryggen gjennom hoftene og baken og nedover hvert ben. Isjias påvirker vanligvis bare den ene siden av kroppen din.

Isjias årsak kan være:

 • Prolaps i ryggen ( skiveprolaps)
 • Spinal Stenose (Innsnevring av ryggraden) som trykker på en del av isjiasnerven
 • Piriformissyndrom
 • Degenerative mellomvirvelskiver
 • Spondylolistese                                                                                        

Dette forårsaker smerter, betennelse rundt isjiasnerven, og ofte noe nummenhet i det berørte benet.

Selv om smerten forbundet med isjias kan være alvorlig, løser de fleste tilfellene seg med ikke-operative behandlinger.

Personer som har alvorlig isjias som er forbundet med betydelig bensvakhet eller tarm- eller blæreendringer, kan være kandidater til kirurgi.

Falsk isjias, også kalt isjialgi er smerter uten at nerven er i klem. Falsk isjias og isjialgi er mye mer vanlig enn prolaps i ryggen som gir deg «ekte isjias».

Piriformis-syndrom er en tilstand der piriformismusklen, som befinner seg i baken, blir veldig stram og spastisk.

Piriformismusklen kan irritere isjiasnerven i nærheten og forårsake smerter, nummenhet og prikking langs baksiden av beinet og inn i foten (ligner på isjias smerter). 

 

 

HVOR LENGE VARER ISJIAS?

Isjias kan vare fra uker til måneder, og noen blir dessverre plaget i perioder resten av livet, og da er det svært viktig med riktig isjias behandling og etterhvert øvelser og lett trening når de verste smertene har roet seg. 

 

SYMPTOMER PÅ ISJIAS

Smerter som stråler fra korsryggen til baken og ned på baksiden av beinet er kjennetegnet på isjias lumbago. Du kan kjenne ubehaget nesten hvor som helst langs isjiasnerven, men det er veldig vanlig at du følger en bane med smerter fra korsryggen til baken og baksiden av låret og leggen.

Smertene kan variere fra uutholdelig smerter i enkelte tilfeller, til milde smerter og  skarp brennende følelse. Noen ganger kan det føles som et støt eller elektrisk støt. Det kan være verre når du hoster eller nyser, og langvarig sitting kan forverre symptomene. Vanligvis påvirkes bare den ene siden av kroppen din.

Noen mennesker har også nummenhet, prikking eller muskelsvakhet i det berørte benet eller foten. Du kan ha smerter i den ene delen av beinet og nummenhet i en annen del.

Så mange som 40 prosent av mennesker vil oppleve dette på et tidspunkt i løpet av livet. Faren for lumbago isjias blir hyppigere etter hvert som du blir eldre.

 

5 TIPS FOR Å LINDRE ISJIAS SMERTER

 

TIPS NR.1: Bruk et bioelektronisk apparat

Bioelektronisk terapi er en avansert medisinsk teknologi som fungerer omtrent som smertelindrende og betennelsesdempende medikamenter, nemlig ved å blokkrere smertesignalene til hjernen, og ved å fremme prosesser i kroppen som demper betennelse. Fordelen er at man behandler smertestedet direkte, i motseting til medikamenter som går inn i hele kroppen, og har en rekke bieffekter.

Apparatet som er tilgjengelig for hjemmebruk, er dokumentert effektiv ved isjias smerter, og kan gi meget god lindring for selv de verste tilfellene.

Apparatet kombinerer 3 behandlingsmodaliteter som har en synergieffekt på isjias:

 • TENS: Stimulerer de perifere nervene for å blokkere smerte-signalene fra å nå hjernen. Den smertelindende effekten kan vare fra noen timer til et døgn, men regelmessig behandling kan gi langvarige resultater.
 • MIKROSTRØM: Fungerer på cellenivå og simulerer viktige prosesser i cellene som hjelper med å dempe betennelsen i og rundt isjiasnerven.
 • EMS: Stimulerer og styrker muskulaturen, øker blodsirkulasjonen og utvekslingen av avfallstoffer og næringsstoffer. Anspenner muskulaturen som står i høyspenn.

   

  Apparatet gir rask smertelindring, samt at det også behandler isjias symptomer som betennelse i isjiasnerven og stram muskulatur i området som forverrer smertene.

  Bioelektronisk terapi er en fortrukket metode av mange smertespesialister, da dette kan redusere, eller til og med eliminere behovet for isjias smertestillende som Paracet og Voltarol.

  Behandlingen kan utføres hjemme eller der du er, hjemme eller på kontoret, så ofte du har behov. Regelmessig behandling kan gi langvarige resultater.

    

  MiTouch apparatet fra NuroKor kan anbefales da det tilbyr både TENS, EMS og Mikrostrøm som er dokumentert for å dempe betennelser og fremme vevsreparasjon. 

  KorBand  som sees på bildet , er et genialt tilbehør til apparatet. Beltet gjør det enkelt å sette på ryggen,og brukes isteden for elektrodepads. Elektrodepadsene kan settes på i tillegg langs isjiasnerven på hofte og bein.

   

  TIPS NR. 2: Det er OK å trene

  Forskning tyder på at du bør fortsette dine daglige aktiviteter så mye som mulig. Det kan føles unaturlig å trene når du har smerter, men forskning tyder på at å ligge i sengen eller unngå aktivitet kan forverre tilstanden din. 

  Uten trening og bevegelse blir rygg-muskulaturen og ryggrad konstruksjonene svake og stive, og er mindre i stand til å støtte ryggen. Svak muskulatur kan føre til ytterligere traumer og belastninger, noe som kan forårsake ytterligere smerte i rygg og isjiasnerven.

  Du bør inkludere forsiktig daglig trening for å lindre isjias smerter. Trening skal ikke være smertefullt eller for anstrengende.

  Gå en liten tur rundt i huset eller i nabolaget, så lenge som du tolererer uten at det forverrer smertene.

  Kjerneøvelser for å gjøre ryggraden sterkere er supert. En sterkere ryggrad beskytter bedre mot lumbago isjias.

  Trening hjelper også med å frigjøre endorfiner som reduserer oppfatningen av smerte, og bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen og tilførsel av næringsstoffer til isjiasnerven og det omkringliggende vevet, noe som øker fleksibiliteten og bidrar til å dempe betennelsen.

  Du bør få veiledning av din fysioterapeut eller en profesjonell for riktige øvelser for deg. 

   

  TIPS NR.3: Ispakning og varmepute

  Vekslende varme- og is terapi kan gi god lindring av isjias smerter (isjias betennelsesdempende). Is kan bidra til å redusere betennelsen rundt isjiasnerven, mens varme hjelper blodsirkulasjon til det smertefulle området (som fremskynder helbredelsen).

   

   

  TIPS NR.4 : Varier sittestillingen din

  Prøv å veklse mellom å sitte, stå eller ligge. Enten du jobber ved skrivebordet ditt eller slapper av hjemme, vil du merke at isjias smerter øker hvis du sitter i samme stilling for lenge. 

   

  TIPS NR.5: Tøyningsøvelser

  Tøyningsøvelser er en utmerket måte å forbedre fleksibilitet og bevegelsesområde, så inkluder forsiktige tøyningsøvelser i din daglige rutine, samtidig som du styrker kjernemuskulaturen.

  Gjør noen enkle øvelser mens du ser på nyheter eller favorittfilmen din:

  1: Ligg på ryggen med beina bøyd og føttene flate på gulvet.

  2: Ta det ene kneet til brystet mens du holder den andre foten på gulvet.

  3: Hold nedre rygg presset mot gulvet, hold i opptil 30 sekunder.

  4: Gjenta på den andre siden.

  Du bør også prøve å tøye hamstringsmusklene forsiktig, da en stram hamstrings vil forverre isjias. Hamstrings er den store muskelen bak på låret.

   

  KAN ISJIAS VÆRE FARLIG?

  Den ekstreme smerten ved isjias krever ikke alltid legehjelp, men noen isjias symptomer er verdt å være obs på! I sjeldne tilfeller kan forsinket medisinsk behandling føre til eller forårsake permanent nerveskade. 

  Hvis du opplever noe av følgende under, må du oppsøke lege snarest mulig:

  • Du har sterke smerter i korsryggen og beina
  • Du opplever nerve-relaterte symptomer, som svakhet, nummenhet, prikking elle elektrisk sjokk-lignende smerte
  • Smertene dine forverres
  • Du har problemer med tarm og/eller blærekontroll 

   

  HVORDAN SOVE MED ISJIAS?

  Mange sliter med nattesøvn, så her er noen tips til hvordan sove med isjias:

  • Sov på siden i fosterstilling med en pute mellom knærne. Denne posisjonen bidrar til å fjerne trykket fra isjiasnerven.
  •  Bruk en fast, men likevel konturformet madrass for å støtte ryggen og minimere smerte.
  •  Legg en en varmepute på det berørte området i 20 minutter før leggetid. 

   

  Les historien om Jan som hadde sterke isjias smerter, og som fikk hverdagen tilbake med bioelktronisk terapi.

   

  AVSLUTNING:

  Bio-elektronisk terapi er en dokumentert effektiv behandling som kan gi rask  smertelindring ved isjias, og som demper betennelsen i og rundt  isjiasnerven.

  En naturlig behandling som spiller på lag med kroppen, som fungerer raskt, og er enkel å utføre i eget hjem.

  Kombiner bio-elektronisk terapi med varme/ is og lette isjias øvelser og trening etterhvert som smertene slipper taket, så er du på god vei til en bedre hverdag med mindre smerter.

   

  IKKE LA ISJIAS ØDELEGGE LIVSKVALITETEN DIN! 

  Lurer du på om dette kan fungere for deg? Ta gjerne kontakt med oss for en gratis konsultasjon og behandlingsveiledning på epost info@nurokor.no, eller på telefon 92062353.

  Prøv apparatet risikofritt i 30 dager. Om det ikke hjelper deg, kan det returneres. Da belastes du kun for brukte elektrodepads.

   

  Bli kvitt isjiassmertene– få en helt ny hverdag med MiTouch. Bestill her!

   

  Tilbakemelding fra kunder:

  ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

  MiTouch

  Denne behandlingen hjalp meg etter å ha hatt falsk isjas i over 6 mnd. Den ble handlet inn i desperasjon etter å ha blitt anbefalt av andre. Og den har ikke skuffet. Den har også hjulpet andre familie medlemmer med muskelplager.

  Marius V. 

  Bursdagspresang !

  Fikk beste presangen av kona i november og fikk ei super jul i desember ! Merket raskt bedring , nå sover jeg uten og våkne hver gang jeg prøvde å ligge på gosiden, kjempe fornøyd, selvom det tok mer enn ei uke! God og rask veiledning pr tlf , dvs super oppfølging !!

  Ola K. 

  Nakke og rygg

  Helt super. Prøvde den på gubben så hadde veldig vondt i ryggen, men ikke hadde tro på produktet. Han ble overbevist- ikke vondt i ryggen på ett par dager etter bare en behandling.

  Lena M

  Hilde Hjertholm

  Hilde er utdannet fysioterapeut med spesialkompetanse på bioelektronisk medisin. Hun har kronisk smerteproblematikk som spesialområde som hun har jobbet med i mange år.

  Hilde brenner for å dele kunnskap om bioelektronisk terapi som er en bærbar medisinsk teknologi som har potensialet til å hjelpe mange mennesker til smertefrihet og en bedre livskvalitet, uten bieffekter fra medikamenter.

  Bioelektronisk medisin

  • Effektiv smertelindring uten medisiner – men i form av elektrisitet
  • Anbefalt av smertespesialister
  • Fagfelt innen medisin som kombinerer biologi, nevrovitenskap og teknologi for å behandle et bredt spekter av smerte- og helseproblemer
  • Enorm utvikling på forskningsfronten gjør det mulig for mange å bytte ut enkelte medisiner med bio-elektriske apparater
  • I tillegg til å lindre smerte, kan bio-elektrisk medisin også brukes til å øke styrke, gi raskere rehabilitering og forbedre prestasjon

  Legg igjen en kommentar

  Navn .
  .
  Beskjed .

  Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres