Hvor lenge har vi brukt strøm til terapeutiske formål ?

Fysioterapeut og Spesialist i Bioelektronisk Terapi
Norkor Norway

Det er fascinerende å oppdage hvor lenge folk har brukt strøm til terapeutiske formål. Det kan dateres helt tilbake til 2500 f.Kr.


Tekst:

Enten om det var ved intuisjon eller tilfeldig oppdagelse at bruk av bio-elektrisk stimuli for å behandle smerter og medisinske lidelser går langt tilbake i menneskets historie.

Det er fasinerende hvor konsekvent og i hvor lang tid folk har brukt strøm til terapeutiske formål. I denne to-delte serien vil jeg berøre den historien og de andre aspektene ved perifer nervestimulering, mikrostrøm og nevromuskulær stimulering.

Hensikten med denne videoen er å gi deg en oversikt over hvor mye bio-elektrisk medisin historisk sett har vært en del av mainstream medisinsk praksis. Og jeg vil gi deg litt innsikt i hvorfor det vil være en stor del av fremtiden vår.

Rundt 2500 f.Kr. viser utrolig nok helleristninger fra det femte egyptiske dynastiet, hvor torpedo som er en elektrisk fisk, og elektriske ål brukes til å behandle smerter. Fisken er i stand til å produsere kraftige elektriske støt. Egyptere brukte disse sjokkene for å lindre smerter ved å plassere fisken på den smertefulle delen av kroppen.

Antikkens Roma viste lignende bruk av torpedoer. På 1600 tallet undersøkte dronning Elisabeths første lege bruken av elektriske ladninger i medisin.

 På 1800-tallet betydde menneskeskapt strøm virkelig fremgang og elektroterapi begynte.

 

Som du ser, skjedde all denne medisinske utviklingen allerede før vi hadde menneskeskapt strøm. I en fremtidig video skal jeg fortelle deg hva som skjedde videre.

Hilde Hjertholm

Hilde er utdannet fysioterapeut med spesialkompetanse på bioelektronisk medisin. Hun har kronisk smerteproblematikk som spesialområde som hun har jobbet med i mange år.

Hilde brenner for å dele kunnskap om bioelektronisk terapi som er en bærbar medisinsk teknologi som har potensialet til å hjelpe mange mennesker til smertefrihet og en bedre livskvalitet, uten bieffekter fra medikamenter.

Bioelektronisk medisin

  • Effektiv smertelindring uten medisiner – men i form av elektrisitet
  • Anbefalt av smertespesialister
  • Fagfelt innen medisin som kombinerer biologi, nevrovitenskap og teknologi for å behandle et bredt spekter av smerte- og helseproblemer
  • Enorm utvikling på forskningsfronten gjør det mulig for mange å bytte ut enkelte medisiner med bio-elektriske apparater
  • I tillegg til å lindre smerte, kan bio-elektrisk medisin også brukes til å øke styrke, gi raskere rehabilitering og forbedre prestasjon